Midsommarfiradet :)


Midsommarfiradet blev i Norge tillsammans med Ulfeldt-släkten :) Har dolat o lagat hur mycket mat som helst till bröllopsfesten denna dag, vilket resulterar i ryggong o huvudvärk. Men de e de värt. Fredag blev det midsommarmiddag hemma hos Mia och Fredrik. Då var det färskpotatis, sill och lax som stod på menyn. O man får ju självklart inte glömma nubben. Blev en ganska tidig kväll med tanke på bröllopsfesten nästa dag :) Men Brudgummen tänkte inte snåla på kalast o det sveptes whiskey o akvavit om vart annat o sen blev det en tur på byn för dom.

Lördagen var det dagen med stort D. Sprang runt ock dukade, vikte servettere, skar sallader, fixa iordningd det sista med placeringkorten och lagade sista maten osv. Måste verkligen träna upp ryggen så jag orkar arbeta (!) :P Sen var det bara att skynda sig hem och få 3 tjejer att duscha, klä sig, sminka och fixa håret på tjugo minuter dessutom hålla reda på och underhålla två små barn o få dom sätta på sig finkläderna och hålla sig nått sånär rena. Sen var det att skynda sig tillbaka till fest lokalen o ta emot ett sällskap på 50 pers.

Lilla Oscar o Jane, Kusin Martin och Olivia o Malin :)

Lilla Leo :)

Lilla Oscar, Hugo o Leo :)

Otroligt vacker utsikt över Oslofjorden från festlokalen!

Faster, Leo o Keth, Mia :)

Kickan och ?

Min lille prins ;)

Skit duktig trubadur fanns också på plats :)

LYCKAD MIDSOMMAR!

 

 

 


Utbildning ;)

Har varit dålig på att uppdatera nu ett tag iom norgeresan och så. Men nu är jag förhoppningsvis backontrack. Jag har något så infernaliskt ont i mina visdomständer, eller ja inte I dom men you know what I mean. Helt svullen är jag, ontionti.

Gick upp redan vid sju i morse för att ringa till tandläkaren, men tror du dom hade öppet då eller? eh ne.. Fast dom öppnade bara 45 minuter senare, men de va värdefulla 45 minuters sömn där som försvann.

Idag blir det att städa lägenheter (grundligt!) så jag kanske hittar min skåpnyckel o kan få tillbaka mina pengar från skolan :P Idag ska jag även börja på en utbildning mer om den får ni reda på vid ett senare tillfälle, skulle tro de blir i början på nästa vecka :)


Norge igen!


Nu ær jag tillbaka i norge igen. Fredriksta denna gången hos mina kusiner :) blir brøllopsfest på midsommar med slækten, mysipys. Har blivit lite av en tradition, tror vi ær inne på trejde eller fjærde året nu. Sov heela vægen hit, men hann ændå med en liten shoppingtur i Tøcksfors. Bilder på fynden kommer senare. Guuud, va stora kusinbarnen har blivit, men fortfarande lika kramgoa och de drar sig inte før att sitta o mysa i soffan och det ær inte mig emot! :D Hann utrætta massa ærenden imorse innan vi for, skønt att få de gjort. Det hanns tillochmed en liten svæng in på bibblan o låna lite bøcker, recenseras nær dom ær utlæsta. Hittade boken Precious som jag har letat efter længe sen jag såg en recension av den på Tvæn før hundra år sen, den finns æven en film baserad på boken som jag ska førsøka få tag på nær jag har læst den sen :) Precis kekat færska havsrækor o barkis, de va mumma vill jag lova.

Nu ær de dags o va lite social, hade super!
Tjingling! :)

Nailart




Har suttit o pillat lite med Michailas naglar :)
Sol, Zebra, Sverige, ringar(skulle vart leopard, men bidde inte så), blue sporty, rosa leopard

Makeup: Drastic


För övrigt så hatar Ida rosa, därav färgvalet ;)

Makeup: Thunderstorm

Gjorde en make på emelie lite snabbt här om dagen, gjorde två olika varianter med samma färger. Det blev en svart sotning tillsammans med en metalic ljusblå skugga för att få lite mer effekt. På hennes högra öga använde jag mig av mer svart och sotade närmare ögonbrynet medan det vänstra fick en mer rundad sotning. Vilken man föredrar beror ju på vilken effekt man önskar att få ut av maken. Hade vi fyllt i och format ögonbrynen så hade vi fått en bättre effekt eftersom det hade ramat in ögonen på ett fin sätt.

 


LORÉAL sublime bronze



Jag måste bara tipsa om den här brun utan sol'en. Den är så sjukt bra! Man får en snygg bränna som inte luktar apa efteråt och man får ett snabbt resultat. Gillar att det är en spray också för det gör den så mycket lättare att applicera utan klet,kladd o fula fläckar. Jag är jätte blek i hyn, nästintill VIT så denna har varit en trogen följeslagare under balen och studenten. Detta är utan tvekan den bästa BUS'en jag
någonsin provat :) Priset ligger någonstans runt 160 kronor.

En liiiiiten skillnad om man säger så ;)


Bloglovin'





<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1817859/caliita?claim=xuj4k9gs32v">Följ min blogg med bloglovin</a>

Sminksamlingen

Här är en bild av min lilla skattgömma, dock inte allt men de viktigaste :)


 

 


Glass och jorbgubbar

Gó dag har det varit!
Har legat ute på balkongen o solat o läst. Sen varit til arbetsförmedlingen och skrivit in mig och sen kom faster o undra om ja ville med ut till Mellby på jordgubbar och glass o det tackar man ju inte nej till ;) Städandet får jag ta i tu med senare, känns som om det finns roligare saker som lockar lite mer.

Nu är det väl sommar så säg?


Underbara sommar!




Det var sååå skönt att få sova i sin egen säng, utan att bli väckt en enda gång under hela natten så du anar inte!
Idag ska jag ta o storstäda lägenheten, ligga ute i solen o faktiskt gå till bibblan o skaffa mig någon bra bok att läsa :) Nu är de dags att gå ut o njuta av solen o äta frukost på balkongen!

Grejt, hade! :)

Äntligen hemma!

Idag kom ja äntligen hem till Sverige igen. Så underbart skönt! Har verkligen saknat de o min säng framför allt! Har umgåts med emelie och micha hela dagen. Bakat bullar, gjort räkmackor, sminkat o tagit oss några glas :)
Härliga tider nu, Höljes snart också, då händer de grejer! :)

Nej nu äre att dags o sova, Natti :)
Grejt, hade! :)


Nejmän!

Nej nu blir ja fan sur. Nu när jag luskat ut va snyggingen hette så finner jag ut att han är död.. -.-'
~ Emil Forselius ~


Ingen söndagsångest!

Kan du förstå så härligt?! Ingen mer söndagsångest! :)
JAG VILL HEM o imorn får jag komma hem! underbart!
Veckan har varit helt okej ändå, men nu vill jag hem o umgås o ha kul me mina svennisar :)
Såg på nya wallander igår, Indrivaren. Sjukt bra film! Och en grymt snygg skådespelare var med ;)


Lördag!

Fredag: Bestod av att klockan 06.00 skjutsa Mathias mamma till gardemoen, sen vare bara att åka hem o sova ngn timme o sen vidare och va barnvakt åt niklas hela dagen! Sen blev de myspys med Ida, tacos o movienight.

Lördag: Alla sov till 12, hur gött som helst, Nickelilltroll va bara in en sväng o hoppa lite i sängen o sen gick han in till John o sov vidare. Upp o käka frukost o leka med gullemitt o sen sova lite till o nu är jag tillbaka på Kisahotell ;) Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda ;)

Grejt, hade!! :)


Torsdagmorgon






Godmorgon!
Underbart att få sova 10 timmar inatt, utan att bli väckt en endaste gång :)
Är ensam i huset nu så har precis duschat och ätit frukost i godan ro. Funderar på om jag skulle ta mig en liten promenad bort till Anniken o Nickelilltroll innan resterande kommer hem. Stackars Tilda som for nio igår kväll o inte fått komma hem än (!)

Dagen kommer att bestå av bullbak, wallander, mat o powernaps :)

Nej nu kom tildi hem så de är bäst hon får ta sängen o sova lite :)
Grejt, hade!

Brunsotning




Här är en brunsotning ja gjorde på Melan i början :)



Första maken på Melan :)



Melans birthdaymake :)



Och slutligen första maken på Michii :)

Första sminkningen ever :)

Här är den första "ordentliga" sminkningen jag gjorde, hade Tildi som modell :) Men om den är nå så vidare ordentlig går ju att diskuteras ;)



Twiggy inspired!

SP07 <3

Jag saknar redan mitt kära SP07! :(



<3

Dyngförkyld





Förkylningen vände inte alls, låg däckad heela dagen igår. Tur hade Tilda som tog hand om mig och stog ut med mitt crazy feber svamell, herregud asså. Vilka konstogheter man kan komma på ;) Idag blev de en gåtur till Jessheim. Såå jobbigt vare, en mil me barnvagn o skavsår. Men fick en supergo pizza o gnagplåster av anniken på storcentret så de va lätt värt de. Liten bränna fick man också, tjena tomato. Så nu får vi se va kvällen har att bjuda på, Tilda far snart iväg på jobb så då blir ja alene med grabbsen, men de går väl an de og :) Bullbak fåre bli imorn i vart fall.

Goodmorning sunshine!



Äntligen har jag fått sovit ut nått så när. behövdes verkligen!
Kroppen värker o längtar hem till min egen säng. Men förkylningen börjar bli lite bättre trotsallt.
Idag är Tommy ledig så då ska jag försöka få honom till o baka bullar med mig, men de är nog näst intill omöjligt.
Menmen, de är värt ett försök i vart fall. ;)

Nej nu kurrar magen, dags för föda!

Hade! :)

Lallikoos time!



Har inte gjort något annat än o sovit hela dagen o nu är de dags igen, Natti folks!

Balsminkningar

Förra fredagen hade jag lovat att sminka fyra tjejer till deras bal då de går ur nian. De jag inte tänkte på då jag lovade det var att det var dagen efter min student (!) Lite stressat men de gick det med. :) Min systemkamera var slut på batteri så har inga bra bilder på sminkningarna, men lyckades hitta några som andra har lyckats att knäppa på dom under kvällen :)

Lovisa ville ha en sminkning som inte syntes så mycke, Melan ville också ha en i en brun nyans men den skulle synas lite mer. Även Julia ville ha en i brunt, men Johanna fick en blå glittring make. men henne har jag tyvärr ingen bild på :)

Lovisa och Melan

 

Julia



Lemondrink!


Här är en bild på sminkningen som ja nämnde förut, såå jeeu, såhär blev den :)
Kan nog tänkte mig att de blir en hel del fler här nu under norge vistelsen. Bra tidsfördriv :)

inte   den bästa kvaliteten, menmen :)

 


End of childhood




Då var studenten o allt med skolan avklarat. Känns lite tomt om jag ska vara ärlig.
Nu är det dags att bli vuxen på riktigt.

Kosan bärde av till grannlandet för o söka jobb o dolande.
Så nu är vi här, jag och Tilda, o bor tillsammans me tre killar (varav en är brosan) i ett jättefint hus i Nordkisa!



Varit in till Jessheim idag o kikat lite på storcentret, sen bar de av till gardemoen för oss så tilda fick skriva kontrakt. Ja slockna som en liten baby i en och en halv timme i en pötthet bil. Sen blev det hemfärd o matlagning. Resten av dagen har bestått av deging framför one three hill och gossip girl på tv:n :)
Nu vankas det en sminkning :)

RSS 2.0