Lördagen

Skönt att vara hemma, försöker njuta så mkt som möjligt av min sista tid i min första egna lägenhet :) Hade även lite sminkjobb igår, två tjejer som ville piffa upp dig inför festen lite extra ;) Glömde att ta bilder på den enda men Melan var så duktig så hon tog ett i förbi farten. Men tyvärr så syns det inte så mycket. Men i alla fall.



Men melans bild blev bättre :)

Senare på kvällen var jag så snäll och agerade chaufför åt Anna-Karin. Melans mamma ;) Micha var med som sällskap så vi raggade runt lite på torsby och träffade lite folk :) Sen belv hin trött så jag skutsade henne från torsby till sunne och sen tillbaka till torsby och hämta Anna-Karin. Och sen tillbaka till Sunne igen och sussa sött! ;)

Hemma i kära Värmeland!



Japp då var man tillbaka i kära värmland igen. Extremt taskigt väder var det på hemvägen, plus att det var mörkt. Ingen hitt med spöregn och norges usla smala, krokiga och inte minst buckliga vägar. Men det roligaste på hela resan måste nog ändå ha varit när min reletivt nya mobil dog. Har bara haft den i ett halv år, vilket är ganska länge för o vara mig. Men ändå! Helt plötsligt lyste skärmen bara svart. Så var in till expert nu i morse och lämnade in den. Det skulle ta minst en och en halv vecka innan jag ens skulle få nå besked.  Och med min normala tur så lär det ju inte räcka med en och en halv vecka -.-' Men har ju trotsallt bara haft den i ett halvt år så de måste ju gå på garantin och gör de inte det så måste ju min drulleföräskring som nästan kosta lika mkt som mobilen täcka det!

Nu blir det att packa och städa. Kuul! ;)



Veckan :)



Har lyckats att försova mig varje dag denna veckan. Så multi-tasking har blivit min speciallitet ;) Har jobbat tis-tors och idag är jag barnvakt till min lilla prins :) Har även återfunnit mina bankdosor x3 och mitt körkort. Började bli lite smått nervös om man säger så. Har inte riktigt fattat än att jag hade sådan tur o vinna en wonderbra! Ska aldrig mer klaga över min tur igen. (I alla fall den här veckan;) Sen var jag och tittade på ett hus här i Nordkisa igår. Det va stort och riktigt mysigt! Men frågan är om jag vill bo i kollektiv och ha anvsvaret för det. Skulle lätt ha fått plats 7 personer i huset, men jag är mer ute efter att ha något som känns som ett hem. Då är jag nog nästan beredd och betala dubbelt så mkt för en egen lägenhet. Men hus är ju inga fel det heller. Men,men hyrperioden gick jubara till sommarn så får nog leta vidare ;)

Måndag - Tandläkare, resa till norge. Stoppad av tullen med massa katonger och saker i bilen. kul ;) Spela kort med roomiesarna och Emil.
Tisdag - Jobb. äta. sova
Onsdag - Jobb. äta. sova
Torsdag - Jobb. äta. kolla hus. sova
Fradag - Barnvakt. åka till Sverige. Myskväll hos Sanna :)
Tisdag -

Skapligt glad!

Wiiiihooo! :)
Ni kan tro att jag är överlycklig jämt nu. Har vunnit en Wonderbra som Isabelle Strömberg tävlade ut på sin bloggen:) Tusen tack! :)

På bilden kanske jag inte precis ser så väldans glad ut, men där är jag glad inombords ;)


Måndag morgon!

Trött och hungrig!
Eftersom jag är en mästare på att glömma bort och tappa bort saker så, hade jag tappat bort datums-lappen till tandläkaren och glömt bort  tiden. Så fick kolla när dom öppna och gå dit tills dess. Dom öppnar 7.30 och jag va där 07.40, inte illa pinkat! Fick reda på att jag hade tid vid 8.10, så jag va bara en halv timme förtidigt ute ;) Hahaha åå gul vilken härlig tandlakare jag fick sen! han kan inte ha varit straight asså! kan inte sluta skratta åt han!

Han gjorde en fyllning och sen utbrister han:
"Ååå se så hög o fin fyllningen blev! Mmm-mm, Lovely!"
Och där låg jag med papperlappar, bomullspinnar, apparater och två par händer i munnen och kunde inte låta bli att skratta. Gud vilken härlig person, kommer aldrig byta :D

Nu äre frukost som gäller INNAN jag faller av pinn ;)

Söndag



Idag fortsätter nedpackandet av mitt liv i pappkartonger och lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Micha var här igår som vanligt så fort jag är hemma i Sunne, o det gillar vi :)) Blev väckt klockan 10 idag av att min biologiska pappas kompis stod och ringde på dörrklockan, haha vill inte veta hur jag såg ut! Kunde knappt hålla ögonen öppna, och så dom sved sen! Har aldrig haft känslan av att ha så tunga ögonlock innan! Men i alla fall, där står han . har inte träffat honom på över ett år skulle jag tro, men där stå han med världens leende på läpparna och ger mig en blomster check. En försendad "bättre sent än aldrig" student blomma. Så gulligt av honom! Otroligt bra start på morgonen trats att man blir väckt av den där otroligt irriterade ringklockan ;)

Härligt var ordet!



Säger bara härligt att vi har en bar hemma & härligt att jag har en bror som är bartender! ;) I fredags satt jag och Tommy hemma och mös, satt och grogga lite och babbla i timmar. En riktigt bra kväll.


ROSAPANTERN!

Dock är drinken bara shakad, ska vara mixad egentligen ;) Något som Tommy ville att jag skulle poängtera ;)

 

HÄRLIGT VAR ORDET ;)


En annorlunda fredag!



Eey! inatt har jag sovit 10 timmar, underbart!
Men i alla fall, gårdagen blev inte riktigt somplanerat. Skulle ha slutat jobbet vid 4, men eftersom det var FN-dagen och barnen skulle uppträda och vi skulle bjuda förälsdrarna på mat så kom jag inte iväg förän efter fem. På hemvägen kommer Anniken på att hon va tvungen o handla, så då vare bara o vända. Jag var vrålhungrig, hade inte ätit mer än två rostade mackor till frukost och ett knäckebröd till lunch. Och jag som är en sådan baby som ska ha mat var tredje timma ;P  Så i butiken passade jag på att handla fredagsmys eftersom jag insåg att jag inte skulle hinna komma hem innan det blev mörkt. Väl hemma så bad hon mig att bli med till oslo ochlämna nilkas hos hans mormor så hon slapp åka ensam. Och visst jag blev med. I oslo har Ragna gjort mat åt niklas så de dofta gott i hela huset. Då vare bara att gasa på hem över, beställde pizza längs vägen. Hem och äta, då va klockan 10. Jag tryckte i mig, nästan en hel calzone. gött värre! :)

Sen på kvällen så kom jag hem, till huset här i nordkisa och jag och Tommy satt och prata massa minnen och skit ända tills klockan tre. Och då va jag trött vill jag lova. Sovit 4 timmar natten innan och sen nästan vara vaken i 24 timmar ;)


Nu måste jag skynda mig till köket så jag inte bränner  baguetterna!
tjing! :)

Sovdags!

Nu under kvällen har den första snön kommit här i Nordkisa. Myspys :) Annars har jag bara legat och tittat på hundra höjdare, riktigt underhållande måste jag säga. Och så har jag suttit vid datan såklart. Eller *host* Jaa, legat kanske är mer sanningsenligt ;) Imorn blire jobb, ska till barnehagen och härja, så då måste jag ha gott om engergi om jag ska kunna hantera dom där vilkbaserna ;) Nej, nog me pladder, har ju trots allt en date med John Blund alldeles strax;)

Natta, sov gott :)

Dagens tabbar!



Nu ska jag ta mig en tekopp och berätta om mina förudmjukelser som jag har lyckats att lägga till på min allt för långa lista. Vi kan börja med incidenten i duschen..

Jag tänkte va extra smart, ovanligt av mig att tänka steget längre. Vi har tre badrum i vårat hus. En i entren(som vi inte använder), en i gången och en innanför mitt rum. Så jag tänkte att för att slippa missöden när jag står och klär på mig eller om jag, som inte alls skulle vara otippat, skulle glömma låsa dörren till badrummet. så låste jag även min dörr. "Aah två låsta dörrar, PERFEKT! Inga missöden idag inte!" Men när jag står i duschen och ska skölja ur inpackningen, fick tvål i ögat och försöker febril att få bort det. När jag öppnar ögonen och ser ut genom fönstret så ser jag en heeel buss full i folk med blickarna mot mitt håll. Då var mitt smarta drag med att låsa båda dörrarna dödsdömt, istället för att undvika ett litet missöde där en av killarna jag bor med skulle komma in i rummet när jag är halvnaken, lyckas jag istället dra på mig ett aningen större missöde, där en hel buss stirrande på mig. Inte okej!

Det andra var när jag bakade. Jag vred upp volymen på max, hoppade och dansade runt som en stolle med träsleven som mick och sjöng för full hals. När jag vänder mig om mot fönstret. Vad ser jag då om inte en bil som har stannat vid postlådorna, några meter från fönstret. Det vill säga att ägaren/ägarna till bilen har haft full insyn. Jag hoppas till tusen att han inte såg mitt lilla uppträdande..

Hello tomato!! ;)

Byta typsnitt?



Funderar på att byta typsnitt. Är inte texten lite jobbig o läsa?
Ska den få vara KVAR eller ska den BORT?

Speak your mind!

bullfest bullfest hela dan!



Men nu är det dags att baka bullar & boller. Ska bli smarrigt värre! Haha får passa på när två av pojkarna har åkt hem till Sverige, så kanske man kan få sig en bulle själv också ;) Om köket är utrustat för bakning, det återstår o se ;)

krångelkrångel o åter krångel ;)



Precis kommit hem efter att ha uträttat mina ärenden. Att allt ska va så krångligt med norge. För exempel Tele2 kortet: I norge så måste man tillskillnad från Sverige registrera ett vanligt kontantkort. Det står att att det ska funka via hemsidan, men eftersom jag inte är äkta norsk (haha, äkta? Men ni fattar) så ska det krånglas. Jag kunde inte använda mitt tillfälliga för att ens registrera mitt kontantkort och att skaffa ett abonnemang, huj de vill jag inte ens tänka på. Han på Siba sa att man måste skicka in tre månaders löneutdrag för att ens kunna skaffa abonnemanget. strulstrulstrul. Men i alla fall. Testade även att registrera det via ett sms, men inte heller det fungerade. Då hade jag avverkat två av de tre möjligheterna som stog i bruksanvisningen man hade att registrera kortet. Alltså fick jag ta en tur tillbaka till Siba och där var dom tvungen hitta han som sålde det till mig igår. Hur tusan ska jag kunna veta vem? Men nu gjorde jag det ändå för anniken tjatade om honom hela vägen hem, men i alla fall ;) Först ringde en person dit, inga framsteg. Sen kom Tim som hade sålt kortet till mig, han fatta nada. Sen kom en tredje och som kunde förklara hur man skulle fylla i uppgifterna eftersom han redan hade gjort det åt sig själv. Så tillsist fyllde dom i ett schema med mina uppgifter, ringde tele2 igen. Faxa schemat och sen.. Ja, nu får jag helt enkelt vänta tills imorgon så ska mitt kort börja fungera någongång då under dagen. OM dom har fyllt i uppgifterna ordentligt. Och det hoppas jag verkligen att dom har :P

Everything is never as it seems!

Har fotat skogen bakom huset. Och imorn är det fredag och det innebär hemfärd till kära Sverige. Ganska drygt och åka. Menmen, jag får ju komma hem i vart fall. Måste åka hem i flera helger på raken nu eftersom jag ska till tandläkaren, träffa ett medium, klassreunion osv. Men det ska bli kul :)Nej nu är det dags o ta o göra något vettigt.

1. Åka och handla.
2. Hämta ut mitt norska bankkort.
3. Ringa Tele2 och aktivera mitt kort.

Haha de va inte så mkt, men det va vad som måste göras idag i alla dall ;P

Hörs senare! :)
Tjing!



Godmorgon!



Godmorgon alle sammen! :)
Sovit som en stock hela natten igen, guu se gött! Härligt att vakna av att solen kikar in. Men när jag kolla ut så fick jag se att allt är täckt av frost! Hujedamig så kallt det va sen! Va tvungen ut en liten sväng för att ta lite bilder, alldeles för dåligt påklädd såklart, så händerna blev genomfrusna på ett kick. Så nu får det bli en tekopp som kan återbringa värmen i min kropp. Och en och annan frukostmacka skulle inte sitta fel. Sen bege sig ut i kylan igen, ordentligt påklädd denna gången förstås. Så härlig kall och ren luft, och solen som värmer facet. Kan inte bli bättre! :) För nu är det rikigt gott väder folkens! ;)

(eller jo, bättre hade det varit om jag befann mig i thailand på en solig sandstand och världens vackraste natur omkring mig medan jag låg där och sög åt mig färg! ;)

Men vanu?



Men vanu? Det där va väl bra onödigt??

Snäll Micke!

Bor som ni vet tillsammans med tre killar, varav en är min bror. Micke som jag bor vägg i vägg med. Den killen som är bäst med att föra oväsen av sig och väcka mig på alla tider under dygnet har varit en mycket snäll pojke idag. Fick en ljud anläggning av honom så nu kan jag njuta av guds bästa uppfining - musik ;)
ANNA blev MYCKET glad! :))


Born to be cheap ;)



Har i alla fall fixat ett norskt nummer nu så jag slipper göra av en förmögenhet på sms och samtal. Det är gött! ;)
Men tyvärr blev det inge bullbak eftersom det krångla så vid minibanken så hann butiken o stänga, så bakandet får bli imorn istället :) Men nu så funkar det självklart inte att redistera det eftersom jag jag har ett d-nummer. Typiskt. Men aja, får bli o ringa till dom imorn.. Nej får bli en godis till på det! ;)

Rimligt irriterad!



Skaaaapligt arg! Varför? Jo...

.. Skulle ta ut pengar i en minibank inne på centret, men det funka inte. Prova tre ggr sen ändra jag till ett mindre belopp. Då funkar det. Sen måste jag göra det ytterligare en gång! Efter det inser Anniken att kärringen på nordea i sverige har gett mig ett electronkort, vilket betyder att jag har en spärr på hur mkt pengar jag får ta ut i ett uttag. Alltså var jag tvungen att ta ut 1000 kr två ggr. Vilket innebär att jag måste betala 35kr per uttag istället för att ta allt i ett uttag och betala 35 kr för det. Fy fan, slänga ut 70 kr bara för att ens kunna få ut mina pengar i handen! Som tur var fick jag låna 500 av Anniken så jag slapp ta ut fler ggr. Men hon från banken kan gött betala den utgiften ur egen ficka. Varför skulle jag ha ett kort med spärrar på när jag är 19 år och har flyttat hemifrån för över ett år sen och har hand om min egen ekonomi i flera år. Det hade ju vart en sak om hon hade informerat mig om det när jag skaffade det kortet, men icke sa nicke! Och hon visste att jag skulle använda kortet till att ta ut pengar, vafan använder man ett kort till.  O titta på?! Jag kan inte ens använda det överallt!! Uuuhj! Hon har gett mig ett "perfekt nyböjarkort" som dom beskriver det på hemsidan. Hallå jag har haft kort sen jag va 13 och inte ens då hade spärrar. Dra mig baklägnes säger jag bara!!

Som tur va köpte Anniken gotteri till mig som plåster på såren ;)

Tur till centret :)



Nu blire att dra sig mot J&A och sen vidare mot centret och uträtta lite ärenden :) Ska ta o handla ingredienser till bakningen och passa på o snosa lite på lillgutten också.bSka bli mysigt :)

Hörs senare ikväll folkens!! :)

20% på parfymer hos Kicks!



Fick ett mail för någon dag sen att det är 20% på parfymer hos kicks, vet inte om det bara är för dom som har ett medlemskort eller hur det ligger till. Men det är ju i alla fall värt o kolla upp. Ser i alla fall ut som det gäller för både medlemmar och icke medlemmar :)

Wiie!

Ååh, se så kul! Jag vann dagens blogg hos Fiona :)
Dagen blev genast mkt bättre ;)



Tusen tack till henne :)

Som en ny människa!



Ja-a nu känner jag mig verkligen som det. Nyduschad, nyäten och ny borstad! Haha lät som om jag beskrev en hund. Menmen. Känns dock som jag har sovit bort hela dagen. Dagen har blivit helt bakvänd. Känns som klockan är fyra/fem, men tack o lov så är den bara halv två :)

Idag ska jag INTE ligga i sängen o röta hela dagen. Ska in till centret och ta ut lite cash så jag kan betala micke hyran o sen ska jag iväg o handla så jag kan baka bullar tills grabbarna kommer hem. Har inte bestämt mig och jag ska göra goa vanliga traditionella kanel o kardemumma bullar eller om jag ska göra norska boller med choklad i. Blir säkert båda. I alla fall om jag ska hinna o få mig någon innan allt är uppätet ;)

Sleept like a baby!



Guud va otroligt skönt jag har sovit inatt. Har inte sovit såhär skönt på evigheter :) O solen skiner o humöret är på topp. Man kanske skulle gå ut på en liten promenad och ta med sig kameran? Mja, det tål att tänkas på. Men just nu är det MAT som står på listan. Har inte orkat upp ur sängen än, men nu börjar kroppen säga ifrån. Det gör ont o ligga för länge så det är bäst att göra något åt de! :)

Tjiing!

Kvällsmys

Under dagen har jag inte gjort ett dugg nyttigt. Legat i sängen framför datan och klickat. Det enda anstängande, om man nu kan kalla det ansträngning var att slänga ihop lite käk. Fick bli marinerad kyckling i sås och pasta. Mumsigt värre. Resten av kvällen ser troligvis ut som dagen har gjort hitills. Så mysigt att ligge i sängen med myspys ljuset på och en tekopp. Men jävlar i min själ va jag brännde mig på teet, uff. Men så går det när man är glupsk ;)



Ska kika runt lite på olika sidor nu och se om man hittar lite smått och gott. Fast det är väl inga problem, man hittar ju alltid saker som man "behöver" ;)

Snickerskakor

Fick en förfrågan av Nadja förut om jag inte kunde lägga upp receptet på snickerskakor. Och här kommer det :)




Ingredienser, 1 plåt:
2 dl sirap
1 burk jordnötssmör (ca 350 g)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
5-6 dl krossade cornflakes
200-250 gram blockchoklad


Gör så här:
1. Häll jordnötssmör, sirap, vaniljsocker och strösocker i en kastrull och värm ihop till en smet utan att den kokar.
2. Blanda kokos och krossade cornflakes  i en skål, krossa cornflaksen något med händerna.
3. Blanda ner jordnötsblandningen i skålen och rör ihop allt till en jämn smet.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller i en form. Smeten ska vara ca 2 cm tjock.
5. Smält blockchokladen bred ut det över smeten.
6. Låt kakan stelna & sen skär upp :)


L  ä  t  t   S  o  m   E  n   P  l  ä  t  t  ! :)

 

 


Schwarzkopf Osis Dust it

 

Äntligen har jag fått tummen ur o köpt den. Och jag är fortfarande lika totalförälskad i den som när jag pröva den första gången. Maximalvolym på ett kick. Tror aldrig att jag har lyckats att få så bra volym med en vanlig spray  och dessutom så blir inte håret lika "tungt" som med massa spray :) Priset ligger runt 149-199 kr och är helt klart värd priset. Man behöver ytterst lite av produkten så den räcker länge. Själv lyckades jag komma över den för en guldpeng. Men skulle helt klart vara beredd på att punga ut fullpris för den! :)


Attans!


Fortrarande lika klantig som alltid. Börjar bli ganska tjatigt det här. Lyckades o häva ner paletten ännu en gång -.-' Tur att jag redan har beställt en ny ;)

Hahaha!


Är nog beredd att hålla med skvallerpressen för en gångsskull! Det här måste vara den värsta uppköringstabben i historien. Riktigt illa måste jag säga ;)


Nobelcard

Fick ett presentkort från Nobelcard.com i julklapp förra julen. Och jag har fortfarande inte kunnat bestämma mig för vad jag ska välja ur deras sortiment! Det skulle ju vara smart och välja något man har användning/eller är i behov av att ha, typ som knivset, glas eller muggar. Men eftersom det var en julklapp vill jag ändå välja något som är kul, typ som drinksetet. träningsgrejerna kommer jag säkert inte använda så mkt som jag hoppas, men vill ha utifall jag någongång skulle få för mig att jag vill. Eller få deciplin på mig själv och göra det ändå ;)

HELP! Vad ska jag välja??



1, Pläd och ljus.                               
2. Spa-set.                                      
3. Lampa/dekoration.                       
4. Mp3. (har jag redan en)
5. Tränings-set                                 
6. Spikmatta och hårmassage-grej.    
7. Träningsset                                  
8. BodaNova kafaff och glas              
9. Drinkset                                       
10. Knivset.                                       
11. Muggar och skedar.                      
12. Knivser och salt och peppar-kvarn.

Crack (Graffiti) Nagellack

Kikade runt lite på nätet och hittade en sida där dom säljer Graffiti nagellack, men här kallas dom istället för crack nagellack. Ett bra pris på dom också och massa fina färger. Bland annat flera olika nyanser av rosa, röd, vit, brun, lila o.s.v :)

Klicka på bilden för att komma till sidan.
Sen på Nagel och Hudprodukter och sen vidare på Crack Nagellack :)


För mkt gnäll!



Jag gnällde alldeles för mycker i förra inlägget kände jag nu. Så nu måste jag skriva något positivt också ;)

1. Jag va in till bibblan och fixade första boken i twillightserien förut idag.
2. Mamma skickade med ett nattduksbord som passade perfekt med storlek och höjd och allt. Höjde mysfaktorn flera snäpp ;)
3. Kommer inte på något tredje.. Meen. Det tredje positiva är att det är sovdags!

God Natt sov så gott! :)

Back in "Grannlanne" ;)



Jag kom till Norge efter många om och men. Men nu är jag här i vart fall. Det har jag visserligen varit några timmar också, men det hör inte hit ;) Vad som hör hit är vilken skit-dag det har vart i dag! Börjar med att jag inte orka somna efter att micha hade gått hem igår. Så många timmars sömn i natt det blev det inte. Men klockan ringde i alla fall klockan nio. Upp, eller ja upp gick jag väl aldrig men. Telefonsamtalen blev gjorda från sängen med min omtyckta lastbilschaffis-morgonröst! Sen upp och börja packa/städa/diska/göra ärenden på sunne. Hann inte med hälften jag skulle viljat ha gjort. Menmen. När jag packar ned matvarorna som jag ska ha med mig till norge lyckas jag svepa ner vinägerflaskan i golvet så det stinker vinägen i hela lägenhetet. Vilket det säkert fortfarande gör. Eftersom det regnade och hade sig så kunde jag inte öppna fönstret och vädra ut stanken heller så det kommer bergis o bita sig in i alla kläder och soffan o skit så jag måste sätta igång med stortvätt när jag kommer hem.. Efter fem vänder upp till tredjevåningen och ner tillbaka igen så trodde jag att jag hade fått med mig allting som skulle med så jag sätter mig i bilen och inser att mitt shellkort ligger UNDER all packning, som jag för en gångsskull hade så välordnat och organierat packat in i baksätet. Påväg ut o leta efter det, surmus som jag var så är det någon som knackar på min motorhuv och skrämmer b-jen ur mig. Iväg till Shell o tanka. Kunde tanka tre liter sen fick jag besked om att det var TEKNISKT FEL och jag skulle pröva om en halvtimme igen. GLÖM DET! Nicole kommer på att jag hade glömt mobilladdaren! In o hämta den o sen vidare till mallbacken för o kolla olja o skit i bilen. Sen vidare till Torsby, släppa av Nicole, köpa Yoghurt till Niklas. Åker till pekås. Finns ingen. Drar till Toria o ska tanka o köpa yoghurt. Står vid tankningscentralen. Finns det shell? eh. du tror de ja när det gäller mig :P Nehepp då får jag väl ta o tanka på mitt kontokort. Vilket jag självklart har glömt hemma i lägenheten. Så utan kontanter, bankomatkort eller shellkort. Vad gör jag? Jo jag tar fram mitt Nordea bankortmen pengarna till hyran på o tankar med det. Nemasproblemas. Går in o handlar och är ute tillbaka på fem röda. Äntligen är jag påväg, jag som har varit pågång sen klockan 12 och nu är klockan 3. Åker en liten bit och självklart så blir bilen överhettad.. iiigen.. Så får sitta på nån jävla grusväg 2-3 hundra meter bortanför Toria i en halvtimme! KUL!! Och precis innan detta sker så har mobilen börjat klaga för att det snart är slut på batteri.

Men sen efter den trökiga väntan och några U-svängar fram och tillbaka så kom jag någorlunda problemfritt till Norge. Såå underbar dag! Nej nu ska jag sluta gnälla och ta o sova ist ;) Natti!

Packing my life into cardboard boxed



Kom ju som sagt hem till SWE i torsdag och sen dess har jag hunnit med en heldel livsviktiga saker ;)
* Prata med hyresvärden.
* Umgås med Micha.
* Umgås med klassen.
* Fixat med papper o skit.
* Städat lägenheten osv osv.

Just nu tar jag ett break från nedpackningingen av mitt liv i fula tråkiga pappkartonger. Inte alls kul måste jag medge. Man står o ska välja vad som ska kastas, vad ska sparas och vad ska med til norge. Sen så känns det faktiskt lite tråkigt att mitt hem ska bli någon annans hem.. det där är inte riktigt helt okej än ;)

Gårkvällen spenderades nyktert med 'klassen". Vi hade ju såå kul menar jag. Först vare dansfeber på TV'n men sen hände det grejjer! Då sattes twilight: new moon på! Tjerna blev otroligt nöjda. Men killarna satt självklart bara o klaga på hur fula killarna i filmen var och förstörde heeelt stämningen för filmen. Men efter cirka 20 minuter efter den slagits på så hade dom dunstat. Så jag, micha, lollo o robin satt kvar hemma hos hassan och kolla på twilight. Sen runt 2 var det ganska skönt att få komma hem o lägga sig o sova!

Och nu så är jag faktiskt lite besviken eftersom det skulle vart kalas igår och inte en torka.. Så hade ju jag glädjt mig åt att få äta en bakfyllepizza idag, vilket var år o dar sen. En pizza i Norge kostar liksom 130-200 kronor som billigast. Men då är dom oftast med feta bottnar och inte alls lik de "svenska" pizzona. Men för att återgå till saken.. Nu har jag ju inget giltigt skäl till att äta pizza. En söndags pizza funkar inte lika bra som en bakfylle pizza..

TRÅKIGT INLÄGG

mornmorn!
Guuud va skönt det är att sova i sin gamla säng! Drömde lite konstigt inatt som alltid när jag sover i den sängen. Menmen, sovit har jag gjort i alla fall.. Men när jag kommer upp så är min bil borta! Och jag vet faktiskt den här gånger vart jag parkerade den. Men förhoppningsvis är det bara pappa/brosan/Roger som har kört in den i verkstan! Min kära lilla mammis vet hur glömsk jag är. Så gör att jag inte ska glömma mina vinterskor än en gång, så har hon kört ner tån på skon i skaftet på den andra. Hon är väl för go :)

Blir en tekopp så jag ska vakna i ordentligt och sen blire att åka till sunne!
Grejgrejt! Hade!

Sminkning: Stunning Silver

Yeah!

Här är maken som jag gjorde på Matilda till hennes persnalfest! Blev en sminkning från den nya diamondpaletten :) Och här är resultatet!


Äntligen hemma!

Ja rubriken säger väl allt! Nu är jag äntligen hemma i kära Sverige, hos mamma o pappa. Så otroligt skönt! Just nu sitter vi och ser på nå ormprogram. Inte speciellt trevligt. Menmen, jag sitter ju tryggt hemma i soffan ;)

Trots att det är älgjakt så hade jag turen att inte se en endaste en på vägen hem :) Det enda jag såg var en påkörd ekorre. Blir att sova här i Ballemacken i alla fall. Mysa med dom och sen imornbitti ge sig iväg bort mot sunne :)

Uhj, jag skulle dö!


Banken!



Måste iväg o fixa mig ett bankkort nu asså. Hoppas bara inte att det krånglar som det gjorde sist! I norge så måste man ha en bild på sig själv på baksidan av bankomatkortetkortet. Lite smart faktiskt att det blir som ett ID på baksidan. Som när norskarna är i Sverige och inte har med sig pass och dom råkar ut för en olycka då kan dom bekräfta sin identitet med bankomatkortet. smartsmart!

Måsteäven fixa mig ett norsknummer nu. På två dagar så ade jag enligt halebop gjort av med 177 kr. O de e sjukt! Halebop suger, eller så är det bara jag som har haft otur med dom! Som exempelvis en månad fick jag en räkning på 388. Nästa månad fick jag en på 276. Sedan blandade jag ihop dessa två och betalade den igen. alltså betalade jag 112kronor för mkt. Hörde dom av sig? Nej. Fick jag pengarna tillbaka? Det kan man bara drömma om att jag skulle få. Men sen när man börjar o skicka mail så får man inge svar och inget nummer finns det att ringa. Så sjukt störande!! Men så fort man glömt bort en räkning i nån enstaka dag så ligger det en påminnelse avgift i postlådan. Dra mig baklägnes alltså. Jag kommer ALDRIG HA HALEBOP IGEN! Det är nått som är säkert :P

Nej nu måste jag slänga mig i duschen eftersom jag måste ta en bild till bankomatkortet. (Y) Ingetjaghar någon vidare lust till men det måste göras. Och jag har stor lust till att få in lönen på det kontot och kunna handla i norge utan att det är svindyrt! :)

Tjingeling!

Kungarna av Tylösand!

Äntligen Onsdag och ett nytt avsnitt av denna sjukt roliga och pinsamma serie. Att det ens går o bete sig så, och inte minst framför en kamera. Det övergår mitt förstånd! Fast det är nu kanske inte så svår? Va vet jag? ;) Bara segmasarna kunde lägga upp avsittet på Kanal 5 Play någongång så är jag nöjd! :)


BlackDesign!

Måste bara tipsa om min favorit inredningsbutik! Det finns så otroligt mycket snyggt. Perfekt presentbutik också! :) Och det bästa av allt - inga hutlösapriser! Det är visserligen en norsk sida, men när jag gick runt i butiken på Jessheimstorsenter o blev mäkta förvånad över de låga priserna. Äcsh ingen ide att jag sitter här och predikar om de. Släng in en titt på deras hemsida vettja, du blir inte besviken! :)


(Klicka på bilden för att komma till hemsidan)

Väggmålning!


Här är en vägg målning jag gjorde till mitt rum hemma i Ballemacken. Inte riktigt färdig än dock. Men fnderar på att ha samma motiv på skrivbordet.. Fast vet inte om jag ska ha vit bakgrund o vitt skrivbord. Stoppar jag in ett stort svart skrivbord i  rummet så kommer det ta upp hela rummet o kväva det. Hmm men de tål att tänkas på :P Need some ideas! :)

Lång dag!



Blev väckt va telefonen imorse klockan tio, när jag sov som bäst! Va barnehagen som ringde o ville att ja skulle komma in o jobba. Så på med kläderna, slänga i sig en macka o sen borsta gaddarna o ge sig iväg! Va ser jag så fort jag sticker ut huvet utan för dörren? Jo, självklart en överkörd kissemisse.. IGEN! Usch o fy. Ska inte nämna några detaljer, men kunde man radera saker ur minnet så är detta definitivt en av dom gångerna jag skulle använda mig av det! menmen, of to work! Sen löpte hela dagen på. På de lediga minutrarna har jag suttit och desingat mitt skrivbord. Blir nog riktigt bra om det blir som jag har tänkt mig. Så min helg kommer att bestå av flytt och snickrande ;) Sååå kul! Gleder mig riktigt mycke tills de blir ferdigt! :) Får se om jag lyckas o scanna in en liten bild på ritningen ;)

Efter jobbet var det raka vägen hem till A och äta pitabrod med kyllingköttdeig. Såå sjukt gott! O leka masse sammen med niklas! :) Nu är man äntligen hemma och kan varva ned framför datan :)

Gullgullan koko som en gök!

 

Åker troligvis hem till kära sunne på torsdag. ska bli skönt att få komma hem en sväng. Om än o bara hämta lite saker så jag kan få till rummet någongång! Känns otroligt tråkigt här inne nu! Men jag har turen och ha en toalett med badkar innan för mitt rum! Så jag har fått ett alldeles egen badrum för alla mina prylar medan dom andra tre delar på det andra. Ja jag klagar då inte på det i vart fall ;)

Jag har kommit underfund med att jag älskar hösten! Kolla bara in färgerna. Man kan inte bli annat än på bra humör!  Och inte minst alla mysiga kläder man kan ta på sig! :) Dags o inhandla höstgarderoben snart :)


Favorit inköp! :)

Pratade på att jag köpte mig en fin pälsfilt här i sistens. Den har varit min bästa vän under tiden här i detta kylskåp till hus. Killarna är extremt rädda för att bruka lite el till elementen. Men att man blir förkyld så fort man kommer hit, de e heelt okej!


Så måste ju få visa upp min dyrgrip ;)

Mitt nya hem!



Tänkte även slänga upp en bild på huset så ni får se hur jag bor numera :) Gått från att bo i en lite etta på 37 kvadrat på tredjevåningen mitt i sunne till ett litet hus "på landet". Gillar nog faktiskt mer centrala platser bättre ;) Dessutom delar jag nu bostad med tre män. Går faktiskt helt okej om man tänker på städandet o diskandet. Dom är faktiskt riktgit städade av sig så man fick en chock första gången man kom hit. Fast man ska akta sig noga för att ställa fram gosaker! Dom är borta innan man ens hinner o blinka! Fick en bit clokladkaka av Annikan i söndags, typ 15x30 cm. Kom hem när alla hade lagt sig så ställde den på köksbordet med texten: "Varsegod o ät! :)" nedkraffsat på en bit hushållspapper. När jag kommer upp nästa morgon så va i princip hela kakan borta! Det var lite igen så jag fick mig en bit på 1x1cm. Men men, hellre att dom blir feta än jag och jag sa ju faktiskt varsego o ät ;)

Tisdag!

Blev en liten turmed kameran förut, men batteriet dog ganska så snart så de blev inga ordentliga bildet. Typ då man fått in alla inställningar så dog den. Kul! Sen såg jag något ja inte ville se på turen. En överkörd katt! Som någon bara hade slängt i diket efter olykan. Usch va skit äckligt. Sen dum som ja är, så va jag ju självklart tvungen o titta på den på tillbaka vägen också. Och jag lovar! Eftersom ögona va lite öppna så såg det ut som om den följde mig med blicken! Jag va illa kvick med att komma mig där ifrån vill jag lova ;)

Sen blev de in o laga mat o nörda bloggar ;)
Har även hunnit med o leka med Niklas ett tag. Och än en gång från ingenstans kommer orden igen! Jag, Anniken och han sitter tysta o ser på TV, och heltplötsligt petar han mig på armen och säger:

- Du er gal!

Vart får han det ifrån?! Alla konstiga o komiska saker han kläcker ur sig. Men det är bra, han livar upp stämningen lite ;) Sen for jag o Ida till centret och köpte vinterskor åt han. Ett par snygga "metallic"blå vattentäta stövlar fick han. Sen blev det en tacowrap på Big Bite, ruskigt gott måste jag säga! :)

 

 


Godmorgon!



Godmorgon!
Vaknade av att solen sken in eftersom jag glömde dra ner rullgardinen, jag va fullt påklädd och med sminket kvar. Slocknade tydligen framför datan igår. Ena ögat va lite uppsvullet, men inte alls i samma grad som under torsbymarten. Det va inte o leka med alltså! Vill inte ens komma ihåg hur jag såg ut, satt med solbriller på heeela dagen. Och sjävklart hade jag inte den turen att det va soligt ute, så jag såg ännu dummare ut än vad jag redan gjorde. Och snälla kompisar som man har så asgarvar både simon o anna åt mig. Och Robin försöker sno åt sig brillerna när vi går runt nere på plassen. inte okeej, inte okej..Men nog om det!

Frukosten idag bestod av 4 clementiner elller madariner. Vet inte vilken av dom de är. Det är iaf som med tunt skal, dom goda alltså ;) Även inatt har jag fått sova, helt otroligt. Fast de va liite svårt o somna till m's snarkningar. Glad att det åtminstonde finns en tunn vägg imellan som dämpar ljudet lite i vart fall!

Skulle ha träffa Angelica igår på centret, min tanke var: Jag lägger mobilen i tröjfickan så jag känner vibrationen i vart fall. Tror du att jag kände den eller? neej självklart inte, så då blev de inget fik på centret. Menmen, åker nog troligtvis hem till helgen så då hinner vi förhoppningsvis ses :)

Man kanske skull gå ut o ta sig en promenix o fota lite? Japp, så får det bli!

Tjing! :)

Olycka!

När jag skulle städa upp efter sminkadet förut s lyckades jag tappa min kära palett i golvet så det flög ögonskugga överallt på budrumemt. INTE OKEJ!


Höstsminkning!

Blev en liten höst sminkning förut, hur kan den ha sett ut tro? ;)




11/10/10

Äntligen har jag fått sova en hel natt utan att bli väckt, otroligt skönt och en bristvara när man bor tillsammans med tre andra och papperstunna väggar. Så idag är jag på riktigt bra humör :) Möblerade ju om lite grann igår, men det jag inte tänkte på när jag placerade sängen där den nu står var att när solen gick upp så lyste den rakt på mig och jag kände mig som ett stekt ägg. Men klockan var ju trotsallt halv tio så de va helt okej ändå ;)

Sen har jag baaara degat i sägen i princip och kollat runt på nätet. Och funnit ut att det är en bra dag för nätshopping! Det är fri frakt hos både e.l.f, StylebyStars och Nelly.se :)

Sen hitta jag ett annat fint erbjudande:

 

Har haft denna parfymen innan och älskade den, så snabb som jag var lyckades jag och vara bland dom 120 första som fick både parfymen och locktången. Inte för att jag behöver locktången eftersom jag redan äger 3-4 st andra varav en av dom med 5 olika utbytbara "krullisstorlekar" :)




Sömn!

Sov ganska gött länge idag, vakna en sväng vid 11 men orkade inte gå upp så fortsatte sova tills 1 det va inga fel vill jag lova! Så nu har jag städat på rummet och mublerat om lite. Får se hur länge det får va så här. Nej nu måste jag kila! J&A är här o hämtar upp mig så nu bär det av mot Oslo o middag! gyttgytt! :)

Tjing!

Eeeh, okeeeeej?


Trött men inte nog trött..

Är trött i hjärnan men kroppen vill liksom inte hålla med. Har suttit och plöjt kungarna av tylösand sen jag kom hem. Har inte lyckats somna på två timmar så gick upp och gjorde mig en kopp te, hoppas de hjälper ;) Nu blire och satta sig och tänka o skissa lite på hur och vad jag vill göra med rummet här. Kan bli intressant ;) Måste lägga in bilderna tillbaka i datan sen formateringen så jag har några bilder o lägga upp. Men det får bli imorn.

Natta! Sov gott :)

Lördag

Go lördag måste jag säga!
Blev en tur till storsentret med Niklas och Anniken. Leta efter födelsedagspresent till Ragna, fika o lunch på jordbær eller va det nu hette, kika på inredningsbutiker osv. Har definitivt hittat en ny favorit butik både i klädesväg och i inredningsväg. Floyd står för kläderna och Black Design för inredningen. Fanns så sjukt mkt fina saker där inne så jag kunde gått omkring där inne i timmar och bara tittat. Jag vet då vart jag ska införskaffa min inredning till flytten hit till Norge. (Känns fortfarande sjukt overkligt att jag ska flytta hit, här kommer det ju aldrig att kännas som hemma. Men de blir säkert bättre med tiden o då jag fått iordnig allt :)

Efter alla köp var avklarade så blev de mys hemma hos J&A, fick massa fint till lägenheten här och imorn när vi far till Oslo ska jag hämta borden :) Så snart kan man kalla rummet ett hem ;)

Kungarna av Tylösand

Fick jag sova länge eller? eeh ne...
Efter som klumofoten som jag bor vägg i vägg med är så himla snäll att han sätter på en film vid nio typ på dretahög volym. De var den lördags-sovmorgonen det.. Smartot har ju skruvt upp högtalarna på väggen, självklart den vägg som min säng är ställd mot. Måste hitta på nå bra "pay-back" senare ;)

Nu ska jag ta o lägga mig o titta på Kungarna av Tylösand på Kanal 5 Play. Aldrig sett de tidigare så ska se om de är värt och se eller om de bara är skit o dårskap. Börjar ju i stil med de sistnämnda...

Vad gör jag vaken nu?

Jo, för att jag är så ooootroligt snäll! ;)
Min kusin Therese är också här i Norge o har precis börjat jobba o känner ingen. Så bad hon mig o sova över, o de gjorde jag. Nackdelen va dock att hon skulle upp jobba. Så kvart i fem ringde klockan o vi stod opp kanske runt halv sex, ganska borta båda två. Roffa åt sig datan o nycklarna och sen in i bilen o köra hem. Är så otroligt stolt över mig själv eftersom jag lyckades att hitta hem utan GPS'ens hjälp och utan att lyckas åka igenom en såndäring bom så jag måste betala

Var som vanligt hos Anniken o John igår, John jobba sent så jag och Anniken passa på o skruva ihop en byrå från Ikea och göra hemmalagd pizza, riktigt gott!

Nej, nu är det dags o sova igen så jag inte sover bort hela dagen! Ska troligvis en sväng till Oslo o hämta några bord som jag fick av Ragna i torsdags :) Ska bli skönt o få lite fason på rummet så det ser beboligt ut ;)

Godnatt, eller?
Godmorgon?

Saksamma, Nu ska jag sova.

Hejjdaa!

Fredag den åttonde Oktober, tvåtusentio



Usch för hemska mardrömmar. Drömde att min bror dog och vakna av att jag grät, hatar sånna drömmar! Då var det inte kul att vakna upp 20 mil bort vill jag lova! Gick upp och åt frukost, satt vid dator en liten sväng och somnade om igen helt utmattad. Vakna till liv igen vid halv ett och tolv hade jag tänkt att åka till J&A för o städa deras hur, så nu får jag lägga i overdriven och va ännumer effektiv ;) Ska gå och hämta Baltusen på dagis alldeles strax. Sen blire o träffa kusin Therese som också är i Norge i helgen och sen blire myskväll med Anniken eftersom John jobbar sent ikväll och hela helgen. Sen får vi se vad helgen har att erbjuda.

Nej nu måste jag forsätta med städandet :)

Tjingeling!

Riimligt sliten!



Bakade boller med choklad i med Baltusen förut, riktigt goa :) Sen laga jag sushi o Anniken lasagne. Så vi åt för hela veckan. Va så mätt att det gjorde ont i magen på mig.  Så la mig på soffan och tyckte extremt synd om mig själv ;) Sen for vi till Oslo en sväng på Ikea. Har aldrig varit tråkig på Ikea förr, men någon gång måste ju bli den första. Stod o vänta i 3o minuter på att Ragna skulle bestämma sig för vilken gardinstång hon skulle ha. Och hur många hade hon o välja mellan, jo. Två, TVÅ ynkliga st. Blev två lack-bord rikare o no-money fattigare, deeee gillar vi ;)

Lova o hämta Niklas på dagis o storstäda deras hus imorn, jag är då på tok för snäll ;) Så nu måste jag passa på att få min skönhetssömn och hoppas på att den token som ringde klockan tre igår natt för att fråga om jag va sugen på o komma på en efterfest blir för full ikväll o bläddrar förbi mitt nummer (Y)

Inte okej asså.. Kunde inte somna igår för de va för varmt o sen för kallt. När jag väl somnar så ligger jag på nå konstigt sätt så halva överkroppen sover och har min vänstra arm i något så grymt wierd vinkel så smärtan väckte mig.. Somnar om, blir väckt av telefonen. somnar om, vaknar av att Mattias går upp till jobbet halv fyra. somnar om, vaknar av att Tommy gör samma sak en halv timme senare och ytterligare en halvtimme på det så gör Micke samma sak. Men sen efter halv fem/fem så fick ja sova ostört tills klockan 10. Så nu är telefonen på ljudlös o fantasiöronproppar i pluggade. Så nu säger vi, me myself and I - GOD NATT!!

Back in Norway!



Som vanligt blir det kass uppdatering när man är hemma. Men nu är jag tillbaka i trista Norge igen o då finns det gott om tid för inlägg. Kommer komma upp lite inlägg om hur långhelgen hemma har varit. Mitt och Michas "lilla" missöde, shopping osv.

Nu måste jag skynda mig iväg till barnehagen och hämta Niklas. Har saknat den lill parveln de fem dagarna jag va hemma. Om jag är så "niklas-sjuk" efter fem dagar, hur kunde jag då ens tänka på att resa iväg som au-pair till USA i ett år? Ska jag va riktigt ärlig så var det han som höll mig kvar. Kunde inte tänka mig att missa ett år i hans uppväxt. Och nu när så mkt förändras. Jag har nog med barn att ta hand om här hemma i Norden så dom i USA får klara sig utan. Dit kan jag åka på en resa när jag har tjänat goa pengar här i Norge.

Måste bara säga att det är otroligt skönt att ha formaterat om datan igen (för tredje gången det här året) Men den går så mkt snabbare och jag kan tillochmed göra saker på internet ( och nej Anna Lindqvist jag porrsurfar inte!! ;)

Nej nu måste jag verkligen kila! Hade gott folk! Hörs sen :)

Tjing!

Helgen!

Fredag: Fickbyta vakt så jag kom hem mkt tidigare än planerat, de tackar man för. På pausen kte jag in till jesshiem för o fixa bankkonto. Parkerar bilen på ett ställe jag vet vart jag är. irrar runt inne på storcentret och går vilse. tillsist hittar jag en hiss och åker upp till plan fyra som banken ligger på. kliver ut ur hissen och finner mig själv inne i en mörk renoveringlokal.. skyndar in i hissen igen och åker ned en våning. Kliover ut ur hissen och där, där är trappan upp till banken. Men väl där inne så var de nå krångel där så de kunde inte ta en bild som ska sitta på baksidan av kortet. Och ett vanligt konto utan kort kunde man inte få. Åker ner till första vången och kliver ut på en heeelt annan plats än där jag klev in i hissen. Börjar leta efter en minibank eftersom jag skulle ta ut pengar åt Anniken, tillslut måste jag fråga i nått café vart det finns. Och självklart var den på utsidan centret, väl där framme så stämmer inte koden. suuuck..då har hon gett mig fel kod. Går tillbaka till centret och hittar inte ett dritt, känner inte igen mig för fem öre så måste ringa till anniken så hon får guida mig ut. Det fanns inte mkt kvar av tålamodet och en liten fin fras kom ut: Jag hatar det här jävla fitt centret. Tänkte bara mumla det för mig själv, men sa det visst lite väl högt för folk vände sig om och stirra. Jag skyndar mig ut och in i bilen och tillbaka till barnehagen.

kommer hem och marten stånden står framför min dörr så jag tar mig inte in, måste parkera långt bort i stöll eftersom idioter har ställt sig på lägenhetsparkeringarna bakom huset. Och jag har TON att bära! Tar med mig frysboxarna och en kasse mat med in. Resten fick vänta, väl inne - svinhungrig och trött o finner frysen heeelt fylld med is, så va tvungen att frosta ur den innan jag kunde börja göra mig iordning för kvällens bravader. Sminkade Melan innan Matilda kom och hämtade mig och vi for till Linda och Davids hus i Stöpa, riktigt fint har dom fått det. :)

Lördag: Mysdag hemma med Micha. Film, Kladdkaka m grädde, chips, popcorn och fanta/cola. MUMMA!! :)

Mys hemma i Sverige!

Nu förändras livet fort, ganska skrämande. Har inte riktigt tänkt på vad det innebär förän nu. Jag ska flytta till ett annat land, om än bara Norge. Men ändå! Det är nu jag kom underfund med att alla mina vänner och familj kommer  ju att vara kvar här. Jag som redan nu känner att jag inte hinner träffa alla så mkt som jag egentligen vill,  jag kommer enbart att vara hemma i Sunne 2-4 dagar i månaden(!) Och jag som är så mammsjuk av mig, hur ska jag kunna klara det där borta utan min underbara lilla mamma? Tur att internet och telefon finns i alla fall! Mycket nytt och roligt man kommer uppleva, men tänk allt jag kommer gå miste om här hemma.. Men de blir nog bra i slutändan ändå! Det är dags för förändring  


Lägenheten är uppsagd, papper är fixade och lägenhets-letandet i Norge fortsätter. Har hittat några riktigt fina lägenheter som man inte skulle tacka nej till att bo i :)

Denna gången får det bli en långhelg här hemma, åker inte tillbaka förän i mitten av veckan, gytt!! Tandläkaren på onsdag morgon, fixa nordeakoto och massa annat nu när man väl är hemma. :)

RSS 2.0