Smärta!

Idag har jag varit utsatt för äkta smärta.

* M-magen
* Fingern
* Foten

1. Magen trilskas så faert att jag måste till läkarn, tänkte i december förra året: Äsch det försvinner.. Har det det? Nej var dag i snart ett år har jag haft känslan av knivlad som skär mig inni i magen (Kom på hur man bestkrev känslan förut i dag när jag skar mig i fingern)
2. Skar mig i lillfingern, preciiis på leden såklart med en vanlig bestick kniv. Sjukt ont, men kunde ju inte skrika rätt ut som jag då kände för eftersom barnen satt runt mig och åt frukost. Så det blev ett ynkligt: aaaj..

Lucas 5 - hva skjer?
Me - jag skar mig?
L - skjääääärte du deg?
M - aaaah :(
L - Blör du?
M - Aaah.
(alla barna) - FÅ SEE!!!!!

jag vitare än va ja vanligtvis är och illamående.

3. Sen när jag bar in massa grejjer från bilen så skulle jag  skjutsa igen dörren med foten och lyckades ta i lite för mkt o träffade rätt på den spetsigaste delen på dörren!! Fy flate va ont de gjorde, så ont att jag inte ens orka skriva, la datan lite försiktigt (slängde) den på gräsmattan.. Så ont att jag kastar min data alltså.. -.-'


Mandag!



Bara fyra dagar kvar till hemresa!

Ska bli gött o få komma hem till kära Värmland och träffa alla igen. Surt bara att jag inte slutar förän fem på fredag så är med all säkerhet inte i Sunne förän halv nie eller nått sånt där. Menmen, drar inte så väldigt i tarmen ändå. Tildis och jag funderar på att köra en kväll med vittvin o räkor då jag kommer hem o sen ta en tur ut på Sunne, får se hur det blir med det, inte alls omöjligt :)

Dagen kunde ju dock ha börjat bättre, insåg att jag har ställt klockan fel och hade endast fjuttiga femton minuter att klä mig, kamma mig (vilket tar hundra år med mitt skatbo!), slänga på maken, äta frukost, slänga ihop matlådan och framför allt vakna! Jag hann med allt utom frukost o håret lite halvt så hela dagen har jag gått omkring med mössa på. Dessutom satte magen igång o krampa som den brukar! Så blev sittandes hemma till sju då jag börjar -.-' Så halv åtta va jag på plats, "hann" även en tur in till rema o köpa frukost ;) Sen har dagen gått som smort :)

bada!



Nu ska jag göra något jag inte gjort på år o dar! De vill säga, ta sig ett skönt bad och mysa ner sig o se på en snyftar film Tildan har laddat ned: Broters.
Bra avslut på veckan o en bra start på nästa arbetsvecka :)

myskväll!



Myskväll hos John och Anniken igår kväll med mamma och pappa som är på besök
Åt en enormt go middag med potatisgratäng, grillad kalvstek, grillad kyckling file inlindad i bacon, bearnaisesås och sallad. MUMMA! Sen blev det chips o sailorbeer framför nån bra film på TVän :) Och massa mys med mamma såklart.

Blev något förvånad när det satt sunne folk inne i huset hos Tommy. Den första jag ser är Marcus o sen Anders. O de koppla inte ens när jag såg Anders så koppla de. Sen kom Matilda o Tommy och jag står fortfarande i dörren och ser ut som ett frågetecken. Min hälsningsfras:

- H..eee...j... ? De här stämmer inte!

Pappa o mamma har kommit på en bra idé men det får vi se hur det blir med den inom en snar framtid ;)

Heelg!! :)




Åkte til Kiwi o införskaffade mig en sallad, risifrutti, gotteri och ostkrokar ;) Sedan bar det av hem igen o smaska i sig salladen. Blev något trött så gick o la mig redan innan sju. Har nog aldrig i mitt liv lagt mig så tidigt på en fredag! Men det va bra gött o vakna idag innan Matilda kom hem från nattskiftet och känna sig utsövd! Eftersom huset här är så infernaliskt kallt så och grabbarna vägrar sätta på elementet eftersom det blir för dyrt enligt dom, men då fryser man röven av sig här inne också! De eldar i spisen o den är i vardagsrummet och vårt rum är självklart längst bort från den. Så första natten sov jag på en uppblåsbar madrass, det va bland de värsta jag gjort! Så orimligt kallt blev det eftersom luften i madrassen inte blev varm så den sidan jaglåg på blev iskall! Så därför har jag sovit i matildas säng på nätterna och hon i den på dagarna(Y). De va gudomligt skönt att sova på en fleecefilt och i en oversize fleecetröja!  V - Ä - R - M - E !

Vaknade vid sju och låg o drog mig till klockan började närma sig åtta och matilda kom hem. Sen upp o duscha så låg vi o tjattra till klockan va 10. Mys! :)

Så får vi se vad dagen har att erbjuda ;) Anniken föreslog att vi ska åka och titta på brandmännens uppvisning ;) Så tar vi med oss Niklas som "orsak" till att titta på snygga vältränade män i uniform ;)

Bad update!



Har varit extremt dålig på att uppdatera denna veckan, men har jobbat som en tok o vart dötrött.
Tidigvakt tre dagar på raken, övertid, mera jobb! Väl hemma - utlåst, laga mat & sovasovsova!

Annars har jag hunnit med en tur på centret, vart barnvsakt, somna klockan sex på kvällen för att sova tills klockan sju på morgonen. Umgåts lite med tommy tilda o mathias. En shoppingtur i Sverige m.m!

Får se om jag orkar ta mig en tur till Matida på centret, men ser inte ut för de ;) blir nog en god middag, en gotteripåse o en bra film! ;)

Utökning i sminksamlingen



Ännu en palett i sminksamlingen!
Gillar den skarpt, bra pigment i skuggorna och dom glittrar som diamanter. Har ina hunnit med att testa någon sminkning än, men so far so good :)

Time to go!

Dags att dra sig bort åt norge nu, men först ett stopp i Ballemacken och hämta lite saker som broder glömt och gosa lite med mamma o pappa! Gick upp redan vid nio i morse för o laga matlådor och skit, fortfarande sjuk (inte så konstigt eftersom det va igår jag blev redigt sjuk, men ändå ;)

Det va ngt viktigt som jag skulle göra innan jag for, men de har jag ju sjävlklart glömt nu. Får se om jag kommer på det innan jag far. Menmen, hade så bra i Sweden! Saknar redan alla här hemma som jag inte kommer å få träffa på mins två veckor!! Men man får hoppas att tiden går fort! :)

Dags för en ny vecka i Norge!

Då var den korta visiten hemma redan över!
Men helt klart värt att åka hem och njuta, & framför allt att träffa några ur den gamla klassen! Finns inga så bra som de! For till Hassan igår och kolla in han enorma och extremt fina lägenhet, är grymt avis! Tråkigt bara att man skulle ha feber o skit så man var långt ifrån toppform. Men det glöms bort i det sällskapet!

Passade på att slänga i färg i håret igår också så ja slipper utväxten, såg ut som om ja va fet i håret fast ja precis duscha, inte så jekla rockigt må ja säga. Men nu är den borta (Y)


Början till förkylning..



Uffamejjen!
Vaknade klockan sju imorse och hade huvudvärk, igentäppt näsa och ont i hals och öron!
Inte okej, men man kan ju inte förvänt sig annat när man är omringad av 20 snoriga ungar dagarna i ända. Menmen, detta ska vi nog kunna kurera! Så efter min tekopp ska jag gå och handla citroner, halstabletter & vitlök! Så jag ska slakta alla basiluskerna med c-vitaminer och vitlök! Annars kommer jag idag att knarka nässpray och med alvedon som komplement ;)

Annars är det här min enda lediga dag hemma, så då skulle jag helst ligga och inte göra någonting! Men eftersom jag ska jobba klockan sju på måndag morgon så åker jag tilbaka till Norge redan i morgon så finns det ingen tid för det. Jag måste städa lägenheten, laga mat, handla, packa, tanka, hämta saker lite varstans åt folk o tvätta o så. Se någon slappis dag blir deet inte, det finns det ingen risk för!

Back home in das sweden!



Back home in das Sweden!

Efter många om och men åkte jag hem ändå. skönt att få komma hem lite o hämta grejer o så, men främst av allt sova i sin egen säng!  Nej men ärligt jag hade slut på snus o va tvungen åka hem o fylla på lagret.. ;)

Veckan har varit hur bra som helst! Massa goa ungar, snyggingen på kiwi o Niklas bland annat :)
Barns kommentarer är nog bland det roligaste som finns x)

P - de är kjærester!
K - nei, de e venner!
P - nei, men du ser vel att de er kjaerster!
K - nei, först venner sen etter på kjaerster!
* tystnad *
Patrick vänder sig till mig och frågar:
- Va är man efter vänner?
A - eeeh, aaah.. nej jag vet inte! fråga inte mig!
P - hmm. då är man kjæreste-venner!

AT - Nej då är man ovänner!!!


- Jag är en Prinsesse-gutt!
(eeh okej?)


Påvägen hem så såg jag tre stora bamsingar nere på en åker! Asså jag lovar, dom va enorma! Min tankegång var ungefär så här: Men va fan är det där för något, är det levande? Är det ELEFANTER?! Har dom rymt! Frääänt jag har sett tre elefanter i det fria! Eller nej vänta nu.. Va är de där för nått.. Nej men vafaan är ju älgar!! GASA ANNA! GASAAA!!!




Nu blire rutin! :)

 

Upp klockan sex imorse, in i duschen på med kläder och smink, laga matlåda, packa, äta frukost, slänga in packningen i bilen, in o avboka tiden hos tandläkaren och sen ÄNTLIGEN påväg till Norge.

 

Gps'en försökte lura mig och skicka in mig i skolan innan charlottenberg så den blev avstängd och jag fick gå på lokalsinnet ;) Men det gick det med, tro det eller ej! Börjar äntligen känna mig lite hemma på Jessheim också, är inte helt lost iaf ;)

 

In på barnehagen och hälsa på barnen och lärarna, iväg till Likningskontoren och skaffa D-nummer, sen tillbaka till barnehagen och få mina pass och sen bar det av hem till John o Anniken o få i sig ngt o äta, de va då på tiden ;) Ursöta barn på barnehagen, en polsk liten pojke som är hur söt som helst som inte förstår nå norska i princip och definitivt inte svenska så han bara sitter bredvid en och ler världens charmigaste leende :)

 

Drog en film, Role Models. Inge speciellt, men duger som tidsfördriv.
Iväg o hämta min lille plutt på hans barnehage och sen hem.
Äta - Data - Städa - Data - Sova!

 

Gillar läget!


andra helgen i september


Lellrava :)


Och det innebär kalas :)
Ska upp till Torsby och crasha hon min Kära Lellrava hela helgen och umgås med brudarna där man inte hinner träffa så ofta, ska bli riktigt kul!

Innan dess måste jag göra allt kul som innebär att man har egen lägenhet så som:

Städa
Diska
Tvätta
Betala räkningar
Fixa inför Norge!

osv osv...

hööööööörs! :)


Torsdag!

Upp klockan 8 och göra sig iordning för dagen. Pappa kom och hämtade mig klockan halv 9 så for vi vidare till UVfalk och sen vidare till Sunnex så jag fick lämna in mitt CV. Sen gå hem och utsätta massa ärenden :) Hela dagen spenderades med Emelie :) Film, mys, killa på ryggen och kinamat :)

Sen man ett roligt samtal från norge som innebär att jag ska dit på jobb till veckan :D
GLAD!!!


Lallikos!



Dags för att få sig ett par timmars sömn innan morgondagen ska påbörjas!
Satt och såg på It's a boy girl thing förut, riktigt rolig faktiskt och nu är det Bolt som står och rullar. haha.
Annars har det inte hämnt så mkt under dagen, jag och michi tog en promenix till industriområdet och fula oss ;)

DAGENS CITAT:

- Men det är goa pengar efter sex.
- Mm ja de e klart.. (paus) eh oj da..


Duckface!





DUCKFACE!




Ego pics









Onsdag



Hade liiiiiiiite tråkigt igår så fick bli en enkel brunsotning med extrema lösisar och många många flummbilder ;)
Annars så fick jag ett snabbt besök av michi också, det fick jag även idag när körskolan hade lunchstängt.

Dagen har inte erbjutid något nämnvärt, förutom en sak. Men det är hemligt tills vidare ;)
Annars har Michi vart här både på lunchen och efter. Snäll som hon är fick jag massa filmer från hennes dator eftersom jag inte har någon enda film själv eller TV. Besökte även Dzenan på Ica, huuuuur länge som helst. Tror vi stod där inne o häcka i en 40 minuter, om ens det stoppar. Sen bar det av hem till mig och tacos och Coca Cola. Micha som aldrig äter något och är en stor fantast av Coca Cola och hade bestämt sig för att inte dricka det på ett tag fick endast ett litet snappsglas med coca, men sen tog hon allt den största muggen i skåpet och njöt ;)

Jag åt så jag blev så äckligt mätt så jag va tvungen o spy, stackars Micha spydde av ljuden. Fin avslutning på middan, sen fick jag äntligen dänga någon med mina otroliga skills i guitar hero ;)

Dagens bedrift:
Ett par benvärmare, en mössa och en (notera EN) vante ;)

Disig morgon.



Vaknade redan vid halv nio. För första gången på evigheter.

Vägen hem från Norge va inte det roligaste. Vägen som GPS'en hade utstakat var fortfarande avstängd, så jag blev tvungen att hitta vägen över Austmarka av egen kraft eftersom den vägrade att välja en ny rutt. Den väg jag bara har åkt EN enda gång och den gången i motsatt riktigning, den var jag tvungen att minnas! När jag inte försöker minnas så lyckas jag. Försöker jag att komma ihåg någonting är det 90% chans att jag glömmer bort det. Men är det något meningslöst som inte är värt att minnas så sitter det fast. T ex den tomma systempåsen vid vägkanten mitt uppe i ingenstans i skogen, låg på exakt samma ställe på vägen tillbaka. Va den värd att minnas? Nope! Men det var bland annat den som gjorde att jag hittade hem ;)

Gårdagen bestod av bokläsning, handling, smink & foto, flumm och stickorna ;)

Dags att börja julklappsköpet!

Va en tur in till Oslo idag och köpte en rallybana till Niklas som han ska få i julklapp. Sinnesförvirrad som jag alltid är så hade jag inte en aning om var i norge vi befann oss. Jag visste att vi var inne på butiken Smart Club (hallå, jag kan väl läsa skyltar?) Men sen blev det lite knivigare, så va tvungen att fråga Anniken var vi va.

- Var är vi?
- Smart club?
- Ja, men VAR är vi?
- .... Oslo?
- Oslo? Ååååhja, är det här vi är...

Orkar inte med den julklappspaniken som  jag hade förra året så då är det lika bra att börja i tid. Tänkte ta dokumentera julklapparna o visa här på bloggen, men insåg snart att jag va tvungen att droppa den idéen eftersom dom som julklapparna är till läser bloggen. Såå det skippar vi, kan ju inte avslöja vad som döljer sig i paketena heller ;)


Dagens citat (flertal)

- Det er bar liiiitt kjempe kallt.

Inne på butikken:
- Åååå russiner, JIPPIIIIE!!

Niklas dekorerar muffins:
- SE!! Jippie! (o så visar han tummen upp)

- JOOOO! Jeg har lyyst till deee... ha  ha...

På väg till affären för o köpa glass:
- jeg har lyst på sallat..

- (finurligt smile) Jeg prompe på deg! hehehehhehehehheheh!!





Mysterium

Haha ja det är det minst sagt ;)

Varje gång jag vänder mig bort i någon sekund så är mitt mjölkglas tomt och någon tittar misstänksamt oskylldigt på mig medan det rinner mjölk ur mungiporna ;) hmm, undra vem det kan vara? ;)



Stickat!

Pensionslivet har börjat!
Jag kan lika gärna strunta i arbetslivet och gå direkt in på pensionen.
Eftersom jag inte har haft några kanaler på min tv på två månader och jag inte har några dvd'er eller nog snabbt internet så jag inte kan ladda hem filmer eller se på tv genom den så har jag suttit och lyssnat på urkassa ljudböcker och stickat!



Sen har det även blivit; Vantar, benvärmare och mössa ;)

TANTVARNING men billigt o bra ! ;)

Torsdagmorgon

Mmm, underbart! Barnaskrik en hel morgon och dels natt, när allt väl blir lugnt och jag somnar om så väcker Ida mig klockan 8, hon missa bussen och jag får agera som privat
chaffis. Tröttare än tröttast, Tror inte jag fick på mig ett enda
klädesplagg som inte va utochin-vänt eller bakochfram. (Y)


Tjohoo bra start på dagen ;)
Nu blire sängen en sväng igen och sen blire ut o söka jobb:)

Hur man lagar en ögonskugga





1. Finfördela skuggan till pulver.
2. Blanda ner en kapsyl sprit, lite i taget tills det hela blir en slät smet.
3. Lägg tillbaka "smeten" i ögonskuggs behållaren.
4. Ta något som har samma storlek (diameter) som ögonskuggsbehållaren och lägg en över en tygbit och pressa fast ögonskuggan. Tygbiten duger upp spriten ur smeten och gör ögonskuggan fast igen.










Lätt som en plätt! :)

RSS 2.0